Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi


Vizyon: Öğrenci, Öğretmen ve Veli arasında etkili bir iletişim kurarak, her türlü problemin ifade edilebildiği ortamı sağlayarak, diyalog ortamı içerisinde, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, dürüst, demokratik, girişimci ve katılımcı, kaliteli yüksek bilgiye ulaşan, orta öğretim kurumlarına bilgi ve beceri olarak hazır bireyler yetiştirerek, milli değerlerine sahip çıkan,yeni bilgilere açık bireyler yetiştirmek. Kültürel değerlerimizin yaşatılmasını ve geliştirilmesini, gençlerimizin birer meslek sahibi olmalarını sağlamak için yüksek öğretime hazırlamada etkili bir kurum olmayı hedefliyoruz.

Misyon: Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı kalarak, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatına ve politikalarına sahip çıkan, çağın gereklerine uygun, kaliteli, yapıcı, girişimci, ekip ruhu içerisinde, öğrenci-öğretmen ve velinin memnun kaldığı sevilen bir kurum ortamını sağlamak için varız. Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını, çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerin yeteneklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak temel görevimizdir.

Başarılar:

Saatler: 08:20 - 15:40
Isınma: Kaloriferli
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Servis Bilgisi: Okulumuz taşıma merkezi olup civar köylerden öğrenciler taşımalı olarak gelmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2023 yılında 35 öğrencimiz YKS girmiş, 3 öğrencimiz Lisans,12 öğrencimiz Önlisans programlarına yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler: Spor Sivas projesi kapsamında okulumuzda Voleybol ve Badminton kursları verilmektedir. Okul içi Masa Tenisi, Satranç, Voleybol ve Basketbol müsabakaları yapılmaktdır.
Bilimsel Etkinlikler: 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ve 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri çalışmaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları: HEDEF Projesi 700 Fikir & Proje "Fırçamızın Dilinden Sivas´ın Değerleri" İlkokullu Kardeşlerimizle Buluşuyoruz Projesi Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi, Kariyer Günleri Projesi, Kardeşimle Öğreniyorum, Kardeşimle Yapıyorum Projesi
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: eTwinning Projeleri Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) ve Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) proje çalışmaları yapılmaktadır.

Telefon - 3467812004

Belgegeçer - (346) 781 2715

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://ulaslisesi.meb.k12.tr

Adres - HÜRRİYET MAH. SAĞLIK SK. ULAŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO 3 ULAŞ / SİVAS

Öğretmen :22
Öğrenci :162
Derslik :13
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2425
Öğretim Şekli :Normal Eğitim

Yerleşim Yeri - Hürriyet Mahallesi Sağlık Sokak No:3 Ulaş Sivas

Adres - HÜRRİYET MAH. SAĞLIK SK. ULAŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LISESI BLOK NO 3 ULAŞ / SİVAS

Ulaşım Sivas Merkez´den her saat başı Ulaş Kooperatif minibüsleri kalkmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Sivas Merkez´e 35 Km, Sivas Nuri Demirağ Havalimanına 56 Km uzaklıktadır.